Fritata vafle
Vafle jsou oblíbenou snídaní dcer. Jelikož se s ale manželem stravujeme nízkosacharidově, hledala jsem ke klasických vaflím alternativu. Inspirovala jsem se u Thermomixu, kde je recept Vafle ála frittata. Trochu jsem se obávala, zda výsledné těsto bude držet při sobě. Zbytečně. S těstem se opravdu krásně pracovalo a vafle byly výborné. Navíc chutnaly i holkám a byly snědené dříve než vafle pro ně :-)
8 kusů
Ingredience:
50g slaniny, 20g nastrouhaného parmezánu, 100g mozzarelly, 50-80g mandlové mouky (dle potřeby), 3 celá vejce, přepuštěné máslo na vytření vaflovače, špetka soli, špetka čerstvého mletého černého pepře.
Postup:
Slaninu nakrájíme na opravdu malé kostičky a vyškvaříme na pánvičce. Přendáme do robotu (misky od tyčového mixéru), přidáme mozzarellu na kousky, nastrouhaný parmezán a vajíčka. Vše společně promixujeme a přidáme mandlovou mouku dle potřeby. Výsledné těsto by nemělo být tuhé, ale polotekuté. Osolíme, opepříme. Vymažeme vaflovač přepuštěným máslem, nandáme lžící těsto a pečeme cca 3 minuty do zlatova. Podáváme se zeleninou, plátkem sýra...
V původním receptu byl ještě baby špenát nasekaný na malé kousky. Určitě by bylo možné přidat petrželku (měli jsme ji pod hromadou sněhu) nebo jiné zelené bylinky. Nadrobno nasekaná zelenina typu pórek, jarní cibulka, ale i paprika. Určitě lze dle potřeby použít různé druhy koření. Pro začátek jsem moc neexperimentovala, ale příště určitě vyzkouším.