Krůtí nugetky

06.12.2021

Neznám dítě, které by nemělo rádo řízky, různé nugetky nebo stripsy. Naše holky nejsou výjimkou. Jelikož se mi ale nelíbí složení již hotových zamražených nugetek, zkusila jsem udělat domácí. Na rovinu mně to připomíná vylepšené obalované karbanátky :-) Ale naše holky byly přešťastné, že mají nugetky.

(cca 18 kusů dle velikosti nugetek)

Ingredience:

Nugetky: 600g mletého krůtího masa (lze i z kuřecího), použila jsem krůtí prsa, určitě by to šlo udělat i ze stehenních řízků, 120-150g toastového chleba, 200g čerstvého sýra (lučina, žervé, palouček), 1 stroužek česneku (menší lžička sušeného), 2 větší vejce (3 menší), 1 slabá lžička soli, špetka pepře, 1/2 lžičky červené papriky, sladké, strouhanka na obalování, přepuštěné máslo na smažení

Dip: 3 lžíce zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce kaparů, 1 kus rajčete, petrželová nať, sůl, pepř

Postup:

Krůtí maso si nameleme na co nejjemněji. Můžete jej prohnat mlýnkem dvakrát. Poté, co namelete maso, namelte i toastový chléb. Do této směsi vmícháme čerstvý sýr, rozmačkaný stroužek česneku (používám sušený česnek od Sonnentoru), vajíčka. Osolíme, opepříme, přisypeme červenou papriku a vše řádně promícháme. Poté tvoříme nugetky, které obalíme ve strouhance. Trochu ji přitlačíme. Přiznám se je to trochu patlanice. Hotové nugetky smažíme na troše přepuštěného másla. 

Mezitím si připravíme dip. Zakysanou smetanu rozmícháme s majonézou, vmícháme nakrájené kapary, rajčata na kousky, osolíme, opepříme a vše promícháme. Kapary jsou hodně netradiční, ale v tomto dipu vynikne jejich "nakyslá" chuť.

Nugetky jsme měli k večeři, podávala jsem s dipem a zeleninovým salátem.