Kuřecí garam masala
Velice ráda používám v kuchyni různé bylinky a koření. Nejen, že jídlu dodají výbornou chuť, ale zároveň i mnoho prospěšných látek. Vedle obvyklých druhů pro českou kuchyni jako je nové koření, majoránka se mi zabydlelo i koření exotičtějšího původu jako je garam masala. To dodá jídlu opravdu zajímavou chuť!
Ingredience:
400 g kuřecích prsou/vykoštěných kuřecích stehen
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky kurkumy
2 - 3 lžičky koření garam masala
60 g oloupaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého jogurt
1/2 lžičky kayenského pepře
mořská sůl
1 kus cibule
200 g rajčatového pyré nebo nasekaných rajčat bez slupky
200 ml tučné smetany na šlehání/kokosového mléka
2 lžíce ghí
Postup:
Na zhruba 2 hodinky si naložíme do jogurtu maso, nakrájené na kostičky, společně s čerstvě nastrouhaným zázvorem, rozdrceným česnekem a s kořením (koriandr, paprika, garam masala a sůl). Na pánvičce si na ghí orestujeme cibulku, přidáme masovou směs a rajčata. Společně vše orestujeme a nakonec vlijeme mléko a necháme společně probublat do zhoustnutí. Dle chuti dochutíme a podáváme s rýží/květákovou rýží nebo s oblíbeným pečivem, popř. topinkou.