Roláda bez rolování
Tuto roládu jsem objevila asi před 15 lety v časopise s recepty. Vždy mě bavilo vařit a zkoušet nová jídla. Ještě než byl internet plný receptů, kupovala jsem si různé časopisy o vaření. Nejlepší recepty jsem vystřihovala nebo přepisovala. Mnoho jsem i vyzkoušela, některé se realizace nedočkaly. Měla jsem každopádně mnoho inspirace. Nicméně nyní vařím převážně stejné, osvědčené recepty, které obměňuji cca po 3-4 týdnech, záleží i na sezóně. Občas zařadím i něco jiného, ale ta kreativita a chuť vařit nová jídla mě postupně opustila :-)I tuto roládu často peču, jelikož mám ráda jednoduchá a přitom výborná jídla.
Ingredience:
1kg kuřecích/krůtích prsou,
100g anglické slaniny,
4 vejce,
100g plátků sýra (eidam, chedar),
lžička hořčice, paprika, sůl, pepř
Postup:
Formu na srnčí hřbet vyložíme slaninou, na ni poklademe naklepané kuřecí/krůtí prsa, osolená a opepřená. Na prsa naskládáme plátky sýra a usmažená vajíčka, do kterých jsme
zamíchali lžíci hořčice. Na vajíčko nakrájíme proužky papriky, opět položíme
kuřecí/krůtí prsa a poslední vrstvou je opět slanina. Zakryjeme alobalem a pečeme při
180st.asi 45 minut, poté odkryjeme a pečeme asi 10 minut nezakryté. Vypeče se dost šťávy, kterou před vyklopením rolády slijeme do misky. Šťávou si můžeme polít přílohu. Doporučuji bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo batátové pyré.