Roláda bez rolování

29.03.2023

Tuto roládu jsem objevila asi před 15 lety v časopise s recepty. Vždy mě bavilo vařit a zkoušet nová jídla. Ještě než byl internet plný receptů, kupovala jsem si různé časopisy o vaření. Nejlepší recepty jsem vystřihovala nebo přepisovala. Mnoho jsem i vyzkoušela, některé se realizace nedočkaly. Měla jsem každopádně mnoho inspirace. Nicméně nyní vařím převážně stejné, osvědčené recepty, které obměňuji cca po 3-4 týdnech, záleží i na sezóně. Občas zařadím i něco jiného, ale ta kreativita a chuť vařit nová jídla mě postupně opustila :-)I tuto roládu často peču, jelikož mám ráda jednoduchá a přitom výborná jídla.

Ingredience:

1kg kuřecích/krůtích prsou,

 100g anglické slaniny, 

4 vejce, 

100g plátků sýra (eidam, chedar),

 lžička hořčice, paprika, sůl, pepř

Postup:

Formu na srnčí hřbet vyložíme slaninou, na ni poklademe naklepané kuřecí/krůtí prsa, osolená a opepřená. Na prsa naskládáme plátky sýra a usmažená vajíčka, do kterých jsme zamíchali lžíci hořčice. Na vajíčko nakrájíme proužky papriky, opět položíme kuřecí/krůtí prsa a poslední vrstvou je opět slanina. Zakryjeme alobalem a pečeme při 180st.asi 45  minut, poté odkryjeme a pečeme asi 10 minut nezakryté. Vypeče se dost šťávy, kterou před vyklopením rolády slijeme do misky. Šťávou si můžeme polít přílohu. Doporučuji bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo batátové pyré.

Batátové pyré může být vhodná příloha. Stejně tak bramborová kaše nebo šťouchané brambory.