Toast bez mouky
Leden je ideální dobou "restartovat" svůj metabolismus. Odlehčit ve smyslu vyřazení potravin, které zhoršují záněty jako je lepek a cukr. Kombinace nekvalitních tuků a cukrů, kterou jsme si dopřávali o svátcích, je tou nejhorší pro náš metabolismus. K tomu i "kapka" alkoholu" a nestačíme se divit, co se to děje. Jsme unavení, nateklí, máme chutě... Zkrátka nejsme ve své kůži.
1 porce
Ingredience:
1 vejce
1 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce mandlové mouky
špetka soli
sýr (2 plátky), šunka nebo slanina (2 plátky)
zelenina (čerstvá, kvašená, dušená dle sezóny a dostupnosti)
1 lžička másla
Postup:
1 vejce rozkvedláme s moukou a droždím. Pokud nemáte droždí, tak přidejte o 1 lžíci mandlové mouky více. Osolíme a dostatečně promícháme. Do rozpáleného toustovače necháme rozpustit lžičku másla a 1/2 hmoty lžící pokládáme na cca 1/3 plochy. Přiklopíme víko a cca 2 minuty pečeme. Na téměř upečený povrch poklademe plátky sýra a šunky a navrstvíme zbývající část hmoty. Lžící rozetřeme hmotu po celém povrchu, aby okraje korespondovaly se spodním dílem. Přiklopíme opět víkem a dopečeme, cca 2 minuty. Pokud by se vám toust zdál světlý, můžete ještě dopéci. Podáváme s libovolnou zeleninou.