Tuňákové placičky
25.11.2021
Tyto placičky dělám docela často k večeři, jsou rychle hotové a plechovka tuňáka se u nás ve špajzu vždycky najde. A pokud jste si již pořídili mandlovou mouku na pizzu, můžete i zde mouku využít. Podávám společně se salátem.
cca 8 - 10 kusů
Ingredience:
300g tuňáka z konzervy v olivovém oleji, okapaného, 2 lžíce mandlové mouky/2 lžíce nahrubo namletého lněného semínka, 2 vejce, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 červená cibulka najemno nasekaná, 1 lžička nasekané petrželky, špetka soli a pepře, 2 lžíce přepuštěného másla
Všechny ingredience kromě přepuštěného másla smícháme dohromady a dochutíme solí a pepřem. Ze směsi uplácáme malé placičky. Rozehřejeme máslo na pánvi a smažíme tuňákové placičky, dokud z obou stran nezezlátnou. Podáváme s dijonskou hořčicí, domácí majonézou nebo jogurtovým dipem.